2012-04-30

Soliga valborg

Ja kan man inte annat än vara glad i detta underbara väder? Ett perfekt sätt att starta dagen är att göra en fransförlängning. Här är dagens nya. hon bär 11mm med några 12:or i ytterkanten. Det är extra kul att snygga till sig såhär på valborg.







Ha en bra valborg nu alla trogna läsare

2012-04-29

födelsedagssmink

Igår hade jag ett riktigt roligt sminkuppdrag. En tjej som fyllde 18år fick av några släktingar en fotografering i present. Hon blev först skjutsad till hårfin city där de fixade hennes hår, sen gick de vidare till mig, J.H's Room of beauty där jag sminkade henne. Hon ville ha lite hårdare med fokus på ögonen, så vi valde att lägga en svart sotning som gick upp i lila. med några lösfransar i ytterkanten för mer effekt.


2012-04-27

Allt för kunden

Idag hade jag en ledig dag, trodde jag. Kl 11 i morse ringde en kund som ville få fina fransar igen, jag frågade när hon hade tänkt sig och hon svarade idag. Jag sa ja, självklart och åkte in lite senare. Idag tog fransförlängningen 1,5h och blev super snyggt. Hon valde en lite diskretare fransförlängning, 10mm med hård böj. Hon har kvar några förlängningar sen förra gången som ni ser.



Vist blev hon fin, fransförlängning gör så mycket för ögat.

2012-04-26

Torsdagsfin

Dagens fransförlänging består av 11mm över ögat med några 12mm i ytterkanten i mild böj. En mjuk och flörtig blick.





2012-04-25

Eco tools

Ja som alla vet så finns det miljövänliga varianter av det mesta, även penslar och borstar. Jag har testat de poppulära Eco tools. Jag gillar de, borsten och den snedskurna penseln är storfavoriter, skuggpenslarna funkar sådär för mig. Jag föredrar hår framför syntet när det kommer till skuggpenslar.

Detta kittet har jag.






såhär beskriver de själva sina produkter:

"EcoTools började med att tillverka Smink Bambu borstar och har sedan starten blivit synonymt med bambuhandtagen och de mjuka syntetiska borstarna som är av högsta kvalité. EcoTools växer för varje år och nu finns Ekologiska och Naturvänliga Sminkborstar, Sminkväskor, Badaccessoarer och fler Skönhetsproduktert i produktutbudet. Det är viktig att tänka på helheten och därför förbättrar och utvecklar EcoTools även förpackningars funktioner, emballage och dess material till produkterna för att vara av högsta naturvänliga kvalité."  http://www.ecotools.se

2012-04-24

Vila dig fin

På J.H's Room of beauty ligger man mycket bekvämt under en fransbehandling. Man slappnar av och får en skön lugn stund, många kunder sommnar under behandlingen.
Man kan gosa ner sig under en mjuk fillt och vila huvudet på den mjuka kudden som alltid har en nytvättad handuk för högsta hygien.





2012-04-23

I vått och torrt

Ja, det är inte alltid en dans på rosor att jobba som MUA. Minns en gång när jag sminkade för ett modereportage för en tidning i Borås. Vi var i en kall och fuktig gammal lagerlokal kl 07.00. Det var säkert inte varmare än 10 grader och jag skulle sminka ca 8 st. Men med ett glatt humör och trevliga kompanjoner går allt. Vi fick bilderna som behövdes och alla var nöjda och glada. Ja, förutom mina sönderfrusna fingrar.






2012-04-23

Bra underlag är A & O

För att du ska få ett bra slutresultat när du lägger en makeup är det viktigaste av allt att du grundar ordentligt. Inte bara med fukt och primer. Är huden fnasig och torr får du aldrig liv i den igen, hur bra din creme må vara. Det som är dött är dött. Det måste bort, och bort får du det med scrub/peeling. Man ska aldrig skrubba med våld, man ska låta cremerna göra sitt. Istället för att skrubba hårt och ordentligt då och då så ha en mild scrub som du kan använda ofta och varsamt.

Ett tips för fina läppar är att borsta lite löst med tandborsten på de när du borstar tänderna.



2012-04-19

illusion: tätare på ett kick

Vill du ha tätare fransar. Jag har knepet som ger dig tätare fransar på några sekunder. Det heter fransmarkering.
Har du märkt att det lätt blir "gluggar mellan dina fransar när du lägger en eyeliner eller en överskugga? Ja, som här:



För att slippa mellanrummen, så lägger man en svart linje längs med fransraden/fransarnas rötter. En så kallad fransmarkering.

ta en snedskuren pensel i syntet och dutta dit svärta. Du kan använda dig av eyeliner eller ögonskugga. Idag använde jag mig av ögonskugga, men jag blötte ner penseln en aning för att få rikligt med svärta




Här kan man se vilken skillnad det gör






2012-04-18

Balmakeup

En dag då man ska unna sig en makeup lagd av en makeup artist är bal dagen. En dag då man ska vara så fin, känna sig som den vackraste i rummet. Allt ska vara perfekt, skorna, klänningen, smyckena, håret och sminket.
Just  nu har jag ett jätte bra erbjudande på just balmakeup. läs mer på hemsidan



Kajsa och Lisa passade på att bli sminkade av en makeup artist när de gick på sin bal.

makuep, J.H
foto, Wijk

2012-04-17

tjänster och gentjänster

Hej
Idag har jag äntligen fyllt på mina fransar. Det hade gått hela sju veckor sen sist, jag hade ändå ca 20 fransar kvar på vart öga. Men det var ändå på tiden.

Jag får mina fransar gjorda av Anna Melin, "Annas Hudateljé" på Torpa. Hon är toppen, Hon har gått samma utbildning som jag. Vi använder alltså samma teknik och samma märke. Det känns tryggt, då vet jag vad jag får. Självklart gör jag fransar på henne. Se så fin hon blev i 11mm i mild böj igår.







Själv tog jag 11mm över ögat med 13mm mild böj i ytterkanten, vi pillade dit några rosa fransar med.


2012-04-15

Hemsidan är klar

Äntligen är hemsidan Room of Beauty klar.
Jag har en projektgrupp som arbetar mycket med mig, hjälper mig med att synas mm.
De har hittills gjort ett fantastiskt jobb och jag tror att när vi är klara med samarbetet kommer alla parter vara lika nöjda och stolta. Superstort tack till Paula, Angelica och Amanda!

Inne på hemsidan hittar ni bland annat bilder på fransförlängningar, makeuper och bakom kulisserna.
Man kan läsa om hur en fransförlängnings behandling går till och ser ut.




2012-04-14

Den blivande bruden

Dagens jobb var en fröjd. Jag hade en test sminkning inför ett stundande bröllop, både jag och den blivande bruden var nöjda. Tyvärr kan jag inte visa någon bild på detta för det sparar vi till den stora dagen.

Sedan hade jag ett ny sett med fransar på en helt ny kund som var mycket uppspelt och förväntansfull. Även den behandlingen slutade med en nöjd kund och fransstylist.


Här ser vi 11mm i hård böjning.

2012-04-13

Fredag i salongen - kvinnor i alla åldrar

Idag är det fredag, och idag har Elisabeth 59 fyllt på fransar, 10mm med hård böj.
och i farten formade och färgade vi brynen för en lite mer markerad blick



2012-04-12

10mm hård böj


2012-04-11

forma dina bryn lätt

för att hitta alla start och slut punkter, utgår du med raka linjer från näsvingen

1, från näsan, förbi ögonvrån, för att hitta starten av brynet.

2, från näsan förbi ytterkanten av iris, för att hitta högsta punkten

3, från näsan förbi ytterkanten av ögat, för att veta vart brynet ska sluta


och man kan absolut känna lite själv vart alla punkter ska börja/sluta, detta är bara riktlinjer, inga regler.



det är alltid fint att försöka hålla så raka linjer som möjligt.

2012-04-11

fotografering10/4



foto: Paula Wijk

2012-04-10

Salongen



Idag har jag och en projektgrupp tagit lite bilder till hemsidan och bloggen. Det blev två olika makeuper på två olika modeller och en fransförlängning där vi vill visa hur allt går till steg för steg.
Jag la en lite hårdare vardagsmakeup och en vardagsmakeup som gav sommarkänslor.

Bilder kommer inom kort, håll utkik

2012-04-10

13mm



Idag hade jag en tre veckors påfyllnad på en kund, hon har 13mm långa fransar för att öppna upp ögat och ge en fin och flörtig blick. vi har även några röda fransar i ytterkanten för att få det där lilla extra.

2012-04-03

Om J.H's Room of beauty



Jag som driver J.H's Room of Beauty heter Johanna Hartelius. Min ambition är att du ska känna dig lite extra fin när du går härifrån. Det som fick mig att starta Room of Beauty var min passion för skönhet. Att få vara med när en kund ser sig i spegeln och lyser upp för att sedan säga, “oj, jag är ju riktigt snygg!” är bland det roligaste som finns. Det är också en underbar känsla att få visa någon de där små knepen som lyfter fram just den personens skönhet och drag.

 

I april 2009 blev jag diplomerad makeupartist efter en tre månader lång utbildning vid Makeupstudion i Göteborg. Efter det gick jag en fransstylistutbildning på Luxurios Lashes i Oktober 2010, två månader senare blev jag certifierad fransstylist.


RSS 2.0